درباره مایع ظرفشویی

 

همین ابتدا بایستی خاطر نشان کرد که یکی از عوامل پر رنگ شدن جایگاه این محصول یعنی مایع ظرفشویی در زندگی روزمره مردم خاصیت شویندگی ملایم و قدرت پاک کنندگی خوب مایع ظرفشویی است که می توان بعنوان بهترین جایگزین جهت استفاده از شوینده های شیمیایی قوی دیگر از مایع ظرفشویی استفاده  نمود.

 

روش ساخت مایع ظرفشویی


یکی از نکاتی که بایستی قبل از شناخت درباره مایع ظرفشویی خاطر نشان نمود  PH این محصول می باشد منظور از PH مایع ظرفشویی همان میزان  قلیایی یا اسیدی بودن مایع می باشد. بعنوان مثال آب مایعی می باشد که دارای PH=7 و خنثی می باشد.از این رو مایعاتی که میزان PH آنها از عدد 7 کوچکتر هستند اسیدی قلمداد می شوند و مایعاتی که میزان  PH  آنها بزرگتر از 7 می باشند قلیائی گفته می شوند. از آنجا که در دوران قدیم که از خاکستر جهت تمیز کردن و شستشوی ظروف استفاده می شد و بعلت فعال بودن خاکستر از نظر شیمیایی ،از این رو می توان بیشترین علل ایجاد حساسیتها و ناراحتیهای پوستی  در آن دوران را قلیایی بودن این محصول دانست زیرا خاکستر دارای PH  بیش از 10 می باشد که همین امر این محصول را در زمره مواد شیمیایی بسیار قلیایی قرار می دهد. 

 

فرمول مایع ظرفشویی

 

فرمول مایع ظرفشویی از ترکیباتی همچون اسید سولفونیک خنثی شده و... ساخته می شود ،به این صورت که ابتدا بایستی اسید سولفونیک را با ماده ای خنثی نمود، سپس موادی همچون غلظت دهنده ، کف کننده، اسانس، رنگ ،نرم کننده پوست به آن بیفزایم، تا با ترکیب این مواد با یکدیگر محصولی بنام مایع ظرفشویی ساخته شود.

بایستی به این نکته اشاره نمود که در فرمول مایع ظرفشویی مهمترین ماده ای که نقش تمیزکنندگی و افزایش کیفیت را عهده دار می باشد خنثی کننده اسید سولفونیک است اما مشکلی که همواره در صنایع تولید مایع ظرفشویی با آن گریبان گیر بوده اند این است که این ماده خنثی کننده اسید سولفونیک همیشه ماده ای قلیایی می باشد .بعنوان مثال: از سود سوزآور می توان بجای اسید سولفونیک استفاده نمود اما به دلیل آنکه از محافظت خوبی برخوردار نمی باشد موجب آسیب رساندن و حساسیتها و نارحتیهای زیادی بر روی پوستی می شود بنابراین استفاده از این محصول خطرناک بوده و به هیچ عنوان جایگزین مناسبی جهت اسید سولفونیک نمی باشد. 

حال سوال اینجاست که در فرمول مایع ظرفشویی جهت خنثی نمودن اسید سولفونبک از چه ماده ای می توان استفاده نمود تا علاوه بر بالابردن کیفیت مایع ظرفشویی از ایجاد ناراحتیها و حساسیتهای پوستی نیز جلوگیری به عمل آید ؟

بهترین مواد جهت خنثی کردن اسید سولفونیک مواد الکلی بخصوصی می باشد .  نمی توان از هر نوع الکلی به دلیل وزن ملکولی کمتر و همچنین فعال بودن ملکول های آن استفاده نمود زیرا این عمل باعث ایجاد ناراحتیها و حساسیتهای شدید پوستی می شود، بنابر این بایستی از مواد الکلی مخصوصی جهت خنثی نمودن اسید سولفنیک در فرمول مایع ظرفشویی استفاده کرد تا ملکول های آن غیر فعال باشند و همواره با الکلی که همراه خود دارند از ایجاد ناراحتیهای پوستی جلوگیری شود ،از جمله این مواد الکلی بخصوص می توان به  (تری اتانول آمید یا دی اتانول آمید) اشاره نمود.

از مواد حائز اهمیت دیگری که بایستی در اینجا گفته شود این است که جهت ماندگاری بیشتر مایع ظرفشویی و افزایش تاریخ انقضا در فرمول مایع ظرفشویی از ماده ای به نام ( فرمالین ) می شود که استفاده غیر متعارف آن در فرمول مایع ظرفشویی باعث ناراحتیهای پوستی می گردد .

بنابر این دوباره این سوال پیش می آید که مقدار قابل قبول فرمالین در فرمول مایع ظرفشویی چه مقدار می تواند باشد تا علاوه بر افزایش تاریخ انقضای در مایع ظرفشویی از بروز حساسیتهای پوستی نیز جلوگیری شود؟

در جواب این سوال ابتدا بایستی یادآور شد همانطور که پیش تر گفته شد، فرمول مایع ظرفشویی مورد تایید واستاندارد می باشد که همواره خنثی بوده و میزان PH آن حدود 2/7 باشد اما در مورد میزان استفاده از ماده فرمالین ،همانطور که گفته شد استفاده بیش از اندازه این محصول در فرمول مایع ظرفشویی باعث ایجاد ناراحتی های پوستی می شود بنابراین جهت جلوگیری از این عارضه بایستی دقت گردد تا استفاده از فرمالین بیش از 3/0 درصد در فرمول مایع ظرفشویی نگردد.          

 

 

جهت اطلاع از فرمولاسیون مد نظر خود لطفاً با ما در تماس باشید.

 

 

 جهت مشاهده قیمت فرمولاسیون و دیگر محصولات این شرکت و همچنین تماس با ما اینجا کلیک کنید.